Gå til indhold

Periodiske afgifter

Hvordan betaler du dine periodiske afgifter? Og hvad kan der ske, hvis du ikke gør det? Se videoen nedenfor og find ud af, hvordan du gør.

Når du køber en bil, er der nogle løbende udgifter, som mange førstegangskøbere glemmer eller ikke kender til. Det er især grøn ejerafgift, vægtafgift, CO2-ejerafgift, udledningsafgift og privatbenyttelsesafgift.

Se videoen og find ud af, hvad grøn ejerafgift er, og hvordan du undgår at få inddraget dine nummerplader, fordi du ikke har betalt den løbende afgift. Du kan læse mere om de forskellige afgifter i ordforklaringerne under videoen.

Vil du vide, hvor meget du skal betale i periodiske afgifter, kan du finde en vejledende beregning på skat.dk: Beregn vægtafgift, grøn ejerafgift og CO2-ejerafgift

Ordforklaringer og relevante links fremgår længere nede på siden.

Få styr på dine periodiske afgifter

Vil du betale via Betalingsservice?

Hvis du tilmelder din betaling af løbende afgift til Betalingsservice, bliver dine fremtidige betalinger automatisk trukket fra din konto til den dato, der fremgår af opkrævningen. Så slipper du for at tænke på renter og gebyrer, hvis du betaler for sent. Du kan tilmelde betalingen ved at logge på din netbank.

Husk at betale

Husk at betale de opkrævninger, du modtager digitalt (fx i e-Boks) eller med posten, indtil betalingen står på din oversigt fra Betalingsservice. Hvis du tidligere har haft en bil og betalte via Betalingsservice, skal du huske at afmelde den aftale. Du kan få et hurtigt overblik over dine aftaler i Betalingsservice-appen eller i din netbank.

Hvis du ikke betaler løbende afgifter til tiden, beder Motorstyrelsen politiet om at inddrage nummerpladerne. Herefter kan du ikke få bilen registreret med nummerplader, før vi har registreret, at du har betalt.