Gå til indhold

Motorstyrelsen udsender breve om målenorm

Denne nyhed er relevant for dig, der har modtaget et brev fra Motorstyrelsen om, at vi vil ændre eller tilføje oplysninger om dit køretøj i Motorregistret. Det drejer sig om oplysninger om brændstofforbrug og CO2-udledning. Du kan på denne side finde svar på en række spørgsmål om, hvorfor vi vil ændre eller tilføje disse oplysninger.

I en overgangsperiode er køretøjer blevet registreret med brændstofforbrug og CO2-udledning efter målenormen NEDC2. Overgangsordningen udløb 31. december 2020. Herefter skulle køretøjer, som registreres første gang, registreres med oplysninger efter målenormen WLTP. 

Motorregistret har tidligere kun været i stand til at håndtere én målenorm, og det betyder, at nogle køretøjer mangler oplysninger om en ekstra målenorm, mens andre køretøjer er registreret forkert.

Motorregistret er nu opdateret, så det kan håndtere, at køretøjer er registreret med mere end én målenorm, og derfor begynder Motorstyrelsen at rette og tilføje oplysninger om en række køretøjer i Motorregistret.

Vi sender breve til ejere og brugere af de berørte køretøjer

Vi skriver i første omgang til ejerne af de berørte køretøjer, at vi skal ændre oplysninger om målenorm.

Når vi har ændret oplysninger og lavet en ny beregning af registreringsafgift og periodiske afgifter, skriver til til dem, der oprindelig er blevet opkrævet afgiften, hvis ændringerne betyder, at der er betalt for lidt eller for meget i afgift.

Til sidst tilbagebetaler eller efteropkræver vi for meget eller for lidt betalt afgift ved den, der oprindelig er blevet opkrævet afgiften. Vi efteropkræver dog ikke, hvis vi har opkrævet for lidt i periodisk afgift.

Nedenfor kan du se, hvem vi sender breve til.

Grafik viser, hvem der modtager breve om målenorm.

Disse fire grupper af køretøjer er berørt af ændringer

Tidsplan for ændringer af målenorm og ændringer af afgifter

Find svar på de mest almindelige spørgsmål om ændringer af målenorm nedenfor.

Spørgsmål og svar om ændring af målenorm