Gå til indhold

Henvendelser vedrørende registreringsafgift på motorcykler

DR’s forbrugermagasin Kontant har sat fokus på forhandleres snyd med registreringsafgift på nye motorcykler. Vil du vide, hvad der er betalt i afgift af din motorcykel, kan du tjekke det i Motorregistret.

Hvis du har købt en ny motorcykel og gerne vil vide, hvad forhandleren har betalt i registreringsafgift, kan du tjekke det i Motorregistret.

Gå ind på Motorregistret

Vælg: Registreringsafgift → Vis køretøjsvurderinger → Indtast registreringsnummer eller stelnummer.

Så kan du se, hvad forhandleren har oplyst som afgiftspligtig værdi, og hvad der er betalt i registreringsafgift. Beløbet skal svare til registreringsafgiften, der fremgår af den faktura, du har fået fra forhandleren.

Er der betalt for lidt i registreringsafgift?

Hvis du er i tvivl, om der er betalt den korrekte registreringsafgift af din motorcykel, kan du kontakte Motorstyrelsen via skat.dk.

Log på skat.dk(øverst til højre) med NemID eller MitID.
Vælg: Skriv til os → Indsend/indberet til os → Skattesnyd og sort arbejde.
Her kan du skrive en besked til Motorstyrelsen, og du skal uploade din faktura på motorcyklen.

Du kan også ringe til Motorstyrelsen på 72 22 28 11 og oplyse, at du mener, at der kan være betalt for lidt i registreringsafgift af din motorcykel. Det er muligt at være anonym i forbindelse med henvendelsen, hvis du ringer fra et hemmeligt nummer og ikke oplyser, hvem du er.

Du vil som ejer ikke få en opkrævning, hvis der er betalt for lidt i registreringsafgift, da det er forhandlerens ansvar at indbetale det korrekte beløb i registreringsafgift.

Motorstyrelsen kan ikke hjælpe dig med et eventuelt krav mod forhandleren. Hvis du mener, at du har penge til gode hos forhandleren, skal du henvende dig direkte til forhandleren.

Motorstyrelsen kan på grund af tavshedspligten ikke oplyse, om din henvendelse får konsekvenser for forhandleren, da du ikke er part i en eventuel sag mellem Motorstyrelsen og forhandleren.

 

Læs også: Motorstyrelsen har skærpet kontrollen med motorcykler