Gå til indhold

Rekordmange har bestilt dagsbevis til gulpladebiler i 2023

Købet af dagsbeviser er steget med 30 pct. siden 2022. Alene i 2023 købte borgere og virksomheder dagsbeviser til 156.000 dage. Langt de fleste købes i Motorstyrelsens app.

Interessen for at købe et dagsbevis er steget markant over de seneste år, og hele 30 pct. flere har købt dagsbevis i 2023 sammenlignet med 2022. Det viser tal fra Motorstyrelsens seneste publikation. Et dagsbevis gør det muligt at køre privat helt lovligt i en bil på gule plader, og det gælder i op til ét døgn. Det benytter flere sig af.
 
”Vi er rigtig glade for, at så mange vælger at bestille dagsbeviser. Vi ser, at rigtig mange bruger vores app, som gør det nemmere og mere fleksibelt for borgere og virksomheder at bruge gulpladebilen til private formål, og det er formentlig også en vigtig grund til, at vi ser denne store stigning”, udtaler underdirektør Pernille Fruergård Simonsen.
 
78 pct. af dagsbeviserne købes via appen Dagsbevis, som i 2021 blev opdateret til en ny og forbedret version. De resterende købes via Motorregistret.

Mere vejledning til virksomheder

Antallet af dagsbeviser er steget støt de seneste år. I 2023 bestilte borgere og virksomheder dagsbeviser til 156.000 dage. 
 
”Vi arbejder løbende på at vejlede både borgere og virksomheder i, hvor vigtigt og nemt det er at købe et dagsbevis, både med kampagner og på Motorstyrelsens hjemmeside. For det kan blive dyrt, hvis man ikke følger reglerne. Derfor er der også mere vejledning på vej til de virksomheder, som ejer en gulpladebil”, siger Pernille Fruergård Simonsen
 
Motorstyrelsen har netop sendt breve ud til 67.000 ejere af gulpladebiler under 4 tons for at vejlede virksomheder om deres medarbejderes brug af gulpladebiler og køb af dagsbeviser. 
 
Læs Motorstyrelsens publikation om dagsbeviser

Yderligere oplysninger

Journalister:
Motorstyrelsens pressefunktion
presse@motorst.dk
72 22 15 00

Om Motorstyrelsen

Motorstyrelsen blev etableret 1. juli 2018, da SKAT blev lukket og erstattet af syv nye styrelser. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Motorstyrelsen har hovedkontor i Aalborg og beskæftiger omkring 400 medarbejdere.