Gå til indhold

Ny vejledning om nedsættelse af mindstebeskatningspris på motorcykler

Motorstyrelsen har igennem længere tid arbejdet på at forbedre vores vejledning om nedsættelse af mindstebeskatningspris på motorcykler. Branchen har givet input til materialet, der nu er offentliggjort på skat.dk.

Når en importør opretter et nyt køretøj i Motorregistret, bliver der oprettet en såkaldt mindstebeskatningspris. Mindstebeskatningsprisen fastsættes som importørens indkøbspris med et tillæg på 9 procent. Uanset hvad køretøjet bliver solgt til, skal registreringsafgiften som minimum fastsættes til mindstebeskatningsprisen.

Men nogle gange kan forhandlere have svært ved at sælge nye motorcykler. Det kan fx skyldes, at der er kommet nye modeller, eller at der er kommet nye normer for motorcyklers sikkerhed eller forurening. Derfor giver registreringsafgiftsloven importører og forhandlere mulighed for at søge Motorstyrelsen om tilladelse til at sælge motorcykler til en lavere pris end mindstebeskatningsprisen.

Manglende salg skal dokumenteres

Motorstyrelsen har nu forbedret sin vejledning om, hvordan en importør søger om nedsættelse af mindstebeskatningspris på motorcykler. Importørerne skal nemlig kunne begrunde og dokumentere, at de har forsøgt at sælge motorcyklerne til mindstebeskatningsprisen, før Motorstyrelsen kan godkende, at motorcyklerne må sælges til en lavere pris.

Den nye vejledning om nedsættelse af mindstebeskatningspris er tilgængelig på skat.dk, og her kan forhandlerne finde nærmere information om de krav, Motorstyrelsen stiller til dokumentation. På hjemmesiden kan importørerne også finde det skema, de skal bruge til at bede om nedsættelse af mindstebeskatningsprisen på en eller flere motorcykler.

Vejledningen er udarbejdet med input fra repræsentanter for motorcykelbranchen.

Hvis Motorstyrelsen giver en importør tilladelse til at nedsætte mindstebeskatningsprisen, kan importøren nedsætte listeprisen på motorcyklen. Listeprisen er udtryk for den vejledende udsalgspris, inkl. registreringsafgift, til potentielle kunder.

Ny vejledning om mindstebeskatningspris for biler

Motorstyrelsen offentliggør om kort tid en vejledning om nedsættelse af mindstebeskatningspris på biler. Denne vejledning er også blevet til i et samarbejde med branchen.