Gå til indhold

Motorekspeditionerne lukker fra juli 2025

Motorstyrelsen har besluttet at lukke sine fire motorekspeditioner fra den 1. juli 2025. Det sker for at opfylde regeringens mål om at reducere antallet af ansatte i staten.

Motorstyrelsen lukker sine fire i ekspeditioner i Høje Taastrup, Odense, Aarhus og Aalborg fra den 1. juli 2025. 

Lukningen af de fysiske ekspeditioner sker for at opfylde regeringens mål om at reducere antallet af ansatte i staten med 1.000. Lukningen bidrager med 14 årsværk.

Motorstyrelsen vil styrke de nuværende digitale løsninger og udvikle nye digitale tilbud for at sikre, at styrelsen fortsat kan levere en god service til borgere og virksomheder. Desuden fastholder vi vores tilbud om hjælp på vores servicetelefoner.

Vi vil løbende kommunikere, når vi får nye løsninger på plads, der skal afløse de hidtidige, så borgere og virksomheder ikke er i tvivl om, hvad de skal gøre, når de fx skal have nye nummerplader eller prøvemærker. Blandt de nye tilbud, vi arbejder med, er digitalisering af prøvemærker, som skal gøre det nemmere for brugerne at benytte ordningen.

Ekspeditionernes opgaver med registrering af køretøjer samt udlevering af nummerplader og prøvemærker forventes fremover at blive håndteret af nummerpladeoperatører (fx bilforhandlere og synshaller). Motorstyrelsen vil i den nærmeste fremtid gå i dialog med operatørerne om dette.

De nuværende vejlednings- og sagsbehandlingsopgaver, som løses i ekspeditionerne, vil fortsat blive varetaget af Motorstyrelsen og vil senest ved udgangen af 2025 blive samlet i Aalborg.