Gå til indhold

Kontroller i løbet af sommeren: Næsten hver anden bilist risikerer en efterregning

I løbet af sommeren har Motorstyrelsen været på kontrol flere steder i landet. Blandt andet på Roskilde Festival, til uge 29 i Skagen og til eventet DHB (Danmarks Hurtigste Bil). Kontrollerne viste, at knap hver anden af de kontrollerede bilister risikerer at skulle betale mere i afgift.

Motorstyrelsen var sammen med politiet til stede ved flere events i sommerlandskabet, heriblandt Roskilde Festival og uge 29 i Skagen. I alt blev 107 biler kontrolleret. Kontrollerne på stederne viste, at 50 bilister kan risikere en efterregning. 

”At knap hver anden bilist risikerer en efteropkrævning viser, at der fortsat er grund til at være til stede til kontroller i sommerlandskabet. Nu undersøger Motorstyrelsen, om ejerne af bilerne skal have en opkrævning, og om nogle af ejerne skal betale fuld registreringsafgift af deres bil. Det arbejde har indtil videre vist, at otte køretøjer har betalt for lidt i afgift, og i disse otte afgjorte sager er der udsendt opkrævninger for ca. 820.000 kr. i for lidt betalt afgift,” udtaler underdirektør Claus Holm. 

Motorstyrelsen kontrollerede blandt andet mandskabsvogne, leasingbiler, taxier og varebiler på gule plader, som blev brugt til privat kørsel.

Det er kun tilladt at bruge fx en varebil på gule plader til privatkørsel, hvis man har betalt privatbenyttelsesafgift, eller hvis man har købt et dagsbevis, som giver tilladelse til at køre privat i en gulpladebil i op til et døgn. 

En del udenlandske biler og leasingbiler blev også stoppet. Motorstyrelsen undersøger også sager, hvor udlændinge, der bor i Danmark, kørte i køretøjer, der er indregistreret i udlandet. Som udgangspunkt skal herboende udlændinge indregistrere deres køretøj i Danmark, hvis de har haft bopæl her i landet i 30 dage.

Motorstyrelsen foretager løbende kontroller på vejene i hele landet i samarbejde med politiet.

Yderligere oplysninger

Journalister:
Motorstyrelsens pressefunktion
presse@motorst.dk
72 22 15 00

Borgere og virksomheder:
72 22 15 15

Om Motorstyrelsen

Motorstyrelsen har hovedsæde og ekspedition i Aalborg samt ekspeditioner i Aarhus, Odense og Høje Taastrup. Styrelsen har 500 medarbejdere. Det er Motorstyrelsens opgave at sikre, at alle motorkøretøjer er registreret korrekt, og at værdifastsættelse og afgiftsberegning sker på et ensartet og gennemskueligt grundlag. Styrelsens arbejde bidrager til et smidigt og velfungerende bilmarked i Danmark til gavn for både forhandlere og bilejere.